Publicaties

Op dagelijkse basis schrijf ik over apps, datalekken, kunstmatige intelligentie, privacy, nieuwe smartphones en telecomontwikkelingen. Dit doe ik onder meer in de vorm van korte nieuwsberichten, duidende achtergrondverhalen, scherpe opiniestukken en uitgebreide koopgidsen. Tevens schrijf ik zo nu en dan over vechtsport -mijn grote hobby- en mentale gezondheid.

Dit alles doe ik zo toegankelijk mogelijk. Ik geloof namelijk dat technologie ons allemaal aangaat en het daarom belangrijk is dat er begrijpelijk over verteld wordt. Dat is overigens best een uitdaging, want het jargon vliegt je in de techsector meestal om de oren. Aan mij de taak om helder en wervend te blijven.

Ik werk momenteel op vaste basis voor:

In het verleden heb ik onder meer gewerkt voor:

  • NU.nl
  • Telfort Zakelijk
  • ONVZ Zorgverzekeraar
  • COMMEN.
  • Telefoonabonnement.nl
  • Telefoon.nl

Voorbeelden

Inmiddels heb ik zo’n 4000 artikelen op mijn naam staan. Op verreweg de meesten ben ik trots, sommigen konden beter. Eerlijk is eerlijk.

Verder neem ik wekelijks video’s op voor de YouTube-kanalen van Android Planet en iPhoned en ben ik soms op de radio te horen om duiding te geven rondom techontwikkelingen. Een selectie van publicaties waar ik trots op ben vind je hier.

Android Planet:

iPhoned:

NU.nl:

COMMEN.

MMADNA:

3FM:

Ondernemen

Tegenwoordig ben ik actief als techjournalist. Ik heb echter ook ervaring met ondernemen. Op mijn zestiende werd het zaadje gepland met FastPhones, een website waarop consumenten voordelig tweedehands smartphones en tablets kunnen aanschaffen.

Flobbi en FastPhones

Twee jaar later voegde ik Flobbi toe aan het bedrijf, een website voor het geautomatiseerd inkopen van tweedehands smartphones en tablets. Klanten profiteerden, en profiteren nu overigens nog steeds, van een snelle prijsopgave voor hun overbodige toestel, duidelijke inkoopvoorwaarden, zorgeloze verzending en een rappe uitbetaling.

Uitlegfilmpje van Flobbi uit 2016.

De twee webshops groeiden als kool in de jaren die volgden en ik leerde onderwijl veel over zoekmachineoptimalisatie, slimme marketing en budgetteren (lees: met eigen financiering groeien).

Ook ging ik regelmatig onderuit als gevolg van zakelijke beslissingen die achteraf niet zo slim waren. Het was destijds niet aangenaam, maar achteraf onbetaalbaar leerzaam. Ook heb ik tijdens deze periode geleerd hoe het is om personeel in dienst te hebben.

In het voorjaar van 2017 werd het bedrijf verkocht aan een Belgische investeringsmaatschappij.

COMMEN.

In mei 2018 begon ik mijn (voorlopig) laatste onderneming: COMMEN. Deze website richt zich op het vertellen van verhalen over mentale gezondheid en wordt door en voor jongeren gemaakt.

COMMEN. werd begin 2020 verkocht aan de toenmalige hoofdredacteur omdat ik prioriteiten moest stellen. Destijds had ik veel freelance-opdrachten, schreef ik op vaste basis voor de titels van BigSpark en NU.nl en was ik bezig met afstuderen. COMMEN. ging (en gaat) mij aan het hart, en daarom was het de juiste beslissing om de dagelijkse leiding over te dragen aan iemand die er wél alle tijd en aandacht aan kon besteden.

Genoeg gezien? Laten we samenwerken!