In de media

Regelmatig sta ik andere media te woord wanneer het gaat om smartphones, apps, privacy en aanverwante thema’s. Een selectie van media-optredens vind je op deze pagina.

NPO 3FM

Radiozender NPO 3FM vroeg mij om de commotie rondom Huawei en de aanleg van 5G-netwerken te duiden. Steeds meer (Europese) landen willen de Chinese telecompartij uit hun telefoonnetwerken weren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Luister het fragment terug via de website van NPO 3FM

Koffietijd

Tv-programma Koffietijd vroeg mij om de kritiek rondom Clubhouse, een nieuw soort social media-app die om audio en gesprekken draait, te duiden. De app kwam in opspraak nadat gebruikers erachter kwamen dat zij hun hele telefoonboek met Clubhouse moesten delen. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor je privacy, maar zeker niet uniek in het landschap van social media. In het fragment vertel ik hier meer over.

Bekijk het fragment via de website van Koffietijd

Het Nieuwsblad

De Belgische krant Het Nieuwsblad vroeg mij naar de voor- en nadelen van alternatieve chat-apps als Signal en Telegram, nadat WhatsApp in opspraak raakte vanwege een beleidsverandering (die voor Europeanen overigens niet van toepassing was). Ik heb hen op begrijpelijke toon wegwijs gemaakt in de wereld van privacy en online veiligheid.

Lees het artikel op de website van Het Nieuwsblad (betaalmuur)

mirro

Stichting mirro, dat als doelstelling heeft om Nederland mentaal fitter te maken, vroeg mij om uit te leggen welke manieren je als student hebt om hulp te zoeken bij mentale gezondheidsproblemen. Ik heb immers zelf in die positie gezeten en weet daardoor als geen ander hoe verwarrend het zorglandschap overkomt.

Lees het artikel op de website van Stichting mirro

MaxPrevent

Bel je tegenwoordig 112, dan krijgt de centrale in het gros van de gevallen direct je locatie doorgestuurd zodat de hulpdiensten direct weten waar jij je bevindt. Wel zo veilig natuurlijk, maar hoe werkt dit eigenlijk? Bedrijfsveiligheidspecialist MaxPrevent vroeg mij om de nieuwe ‘functie’ van de hulpdiensten te duiden.

Lees het artikel op de website van MaxPrevent

Hoe kan ik jou helpen?

Zoek je duiding bij nieuws over 5G, het nieuwe privacyschandaal van Facebook of vraag je je af of WhatsApp wel ├ęcht veilig is? Ik sta redacties van andere media graag te woord om technieuws in begrijpelijke taal uit te leggen en van de nodige context te voorzien.