Zoveel kost ik

Freelancers en tarieven: het blijft een moeilijke kwestie. Daar waar de een gerust 100 euro per uur vraagt (ik heb het over jullie, ontwikkelaars), is de ander met tien tevreden. Bovendien doen veel zelfstandigen nogal geheimzinnig over hun tarieven, bijvoorbeeld door met prijsaanvragen te werken.

Ook ik heb lange tijd op zo’n manier gewerkt. Achteraf gezien behoorlijk hypocriet omdat ik praten over salaris razend interessant vind. Je levert uren van je leven in voor geld: dat is een superinteressant gegeven, toch? Hoe komt het dat de ene zijn tijd voor zoveel geld kan verkopen, terwijl de ander slechts eenderde daarvan kan ‘eisen’?

Ik wil graag zo transparant mogelijk zijn en wil alles weten over een opdracht, voordat ik eraan begin. Het is daarom wel zo eerlijk dat jij, als opdrachtgever, ook het een en ander van mij weet, zoals hoeveel ik kost.

Ik werk daarom normaal gesproken voor 25 euro per uur, exclusief btw. Zo nu en dan doe ik opdrachten die van dit bedrag afwijken, zoals die voor Telfort Zakelijk. Bij dergelijke klussen moet ik veel vooronderzoek doen, legio documenten doorspitten en bovendien de back-end bijwerken. Een vaste prijs is dan handiger.

> Bekijk mijn portfolio voor voorbeelden

Ook grotere projecten, zoals het bedenken en uitvoeren van een sterke content- en vindbaarheidsstrategie passen niet in de ‘uurtje factuurtje’-methode. Ik maak dan altijd vooraf afspraken over betalingen.

> Mag ik voor jou aan de slag? Neem dan contact met me op!